26. februar 2013

Lakridsmarengs med hvid chokolade

Marengs kan laves i et hav af variationer. Den helt klassiske består blot af æggehvide og sukker, og er tørret i ovnen. De er ikke lige min favorit. De smager kun af sukker, og konsistensen minder ret meget om oasis - Forestiller jeg mig, for nej, jeg har ikke prøvet at spise oasis. For mig er en rigtig god marengs sprød udenpå, og lidt klistret og tyggegummi-agtig indeni. Den skal også helst have noget smag af en art, så det ikke bare er en lille sukkertop. Jeg fik en idé om at marengs med lakrids kunne være super godt - Jeg er nemlig lidt af en lakridsgris. Tænkte så, at hvid chokolade ville være en god ting at blande i, da hvid chokolade og lakrids passer  godt sammen. Resultatet blev rigtig godt, både før og efter bagning - Ja, jeg spiser rå marengs! Det er jo ligesom guffet ovenpå en gammeldags isvaffel. Mums!

Lakridsmarengs med hvid chokolade - 30 stk:

3 æggehvider
200 g sukker
1 tsk lagereddike
2 tsk lakridsrodspulver
100 g hvid chokolade

Put æggehviderne i en pinligt ren røreskål - Hvis der sidder rester af noget som helst, kan du ikke piske hviderne stive. Pisk, indtil hviderne er skummet godt op, og tilsæt så eddiken. Eddike er med til at gøre massen sejere, så den er mere stabil.


Pisk videre, og tilsæt sukkeret. Pisk, pisk, pisk indtil sukkeret er opløst. Jo længere du pisker, jo bedre marengs får du.Tilsæt lakridsrodspulveret, og pisk det godt ud i marengsen.


Hak chokoladen helt fint - Jeg kører det i min minihakker. Vend det forsigtigt i marengsmassen, uden at tæske for meget luft ud af den.Put massen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt rosetter ud på bagepapir - Jeg sætter 15 på en plade. Bages ca. 35 min ved 130 grader varmluft.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar