17. februar 2013

Rosmarinkylling med citron og hvidløg

En ovn- eller grillstegt kylling bringer altid lykke i det lille hus ved fjorden. Som regel steger jeg kylling i grillen, men jeg gad simpelthen ikke finde grillen frem fra garagen, og slæbe den gennem sneen, om til terrassen. Det er altså også lidt nemmere at styre varmen i ovnen, og idag skulle der trylles lidt med temperaturerne.

Min kylling blev krydret og fyldt med rosmarin, citron, og hvidløg. Det er en kombination, der passer super godt til fjerkræ. En kæmpe fordel, ved at fylde kyllingen med citron, er at den bliver dampet indefra, og det er med til at holde kødet saftigt. Selvfølgelig vil den stadig blive tør, hvis den bliver skamstegt, men hvis du følger min opskrift, vil jeg garantere, at du får en super mør, saftig og smagfuld kylling, der smelter på tungen.

Rosmarinkylling:

1 god kylling på ca. 1300 gram - Lad nu være med at købe en frossen paphøne til 25 kr.
1 citron
1 håndfuld frisk rosmarin
6 fed hvidløg
Salt
5-10 sorte peberkorn - alt efter hvor store de er
2 spsk olivenolie

Start med at lave en rub til ydersiden af kyllingen. Skallen rives af citronen og puttes i en morter sammen med 1 tsk groft salt, peberkornene og 2 fed hvidløg. Pil bladene af en af rosmarinkvistene, og hak dem fint - De hele blade er nemlig svære at støde i morteren. Put rosmarinen i morteren sammen med de øvrige ingredienser. Stød det hele sammen til en ensartet masse.Skær citronen ud i mindre stykker. Pil de sidste 4 hvidløgsfed og bank dem flade - Dette gøres nemmest under et knivsblad. Pluk rosmarinen lidt i stykker. Put det hele i en skål, og vend det sammen med olivenolien.Soigner kyllingen, gnid den indvendigt med salt og stop den med citronfyldet. Bind kyllingen ind, så lår og vinger ikke hænger og flagrer ud fra fuglen. Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og gnid den herefter grundigt med rubben - Over det hele!Læg kyllingen på en bradepande med rist, og sæt den i ovnen ved 130 grader. Lad kyllingen stege, indtil den har en kernetemperatur på ca. 65 grader - Det tager ca 1,5 time. Tag kyllingen ud, og skru ovnen op på 250 grader. Når ovnen er varm, sættes kyllingen ind igen, og den steges ca. 5 min, indtil skindet begynder at boble.
Skær eller klip kyllingen op langs brystbenet, og tag fyldet ud - Det kan ikke bruges til noget. Partér kyllingen, og server med dit yndlingstilbehør. Idag fik vi kartoffelbåde og salat med rødløg/urtedressing og croutonsIngen kommentarer:

Send en kommentar