28. februar 2013

Fyldte bagekartofler

Bage kartofler har aldrig været en af mine favoritter. Jeg har altid syntes, at det smagte som en kogt kartoffel uden sovs - og jeg skal altså have sovs til kogte kartofler! Jeg har, som voksen, løst mysteriet om den bagte kartoffel. Den mest anvendte metode til at lave bagekartofler er, at pakke dem ind i stanniol, inden de kommer i ovnen. På den måde fastholder man fugten i kartoflen, og den bliver simpelthen kogt i sin egen saft. Så kan man jo lige så godt koge den i en gryde. Skal man have den gode bagte smag frem i en kartoffel, skal den bages uden stanniol, og gerne på et underlag af salt. Salten opsuger simpelthen den overskydende fugt. Skal de bagte kartofler være ekstra lækre, så fyld noget godt i dem. Fyldte bagekartofler er virkelig gode! De kan faktisk udgøre et helt måltid i sig selv.

Fyldte bagekartofler - 4 stk:

4 bagekartofler
3 spsk creme fraiche
200 g bacontern - stegt sprøde
1 lille rødløg - snittet fint og stegt bløde
2 spsk hakket purløg
50 g revet parmesan
2 æggeblommer
Salt og peber

Vask kartoflerne, dup dem tørre med køkkenrulle, og skær toppen af dem. Læg toppen på igen, og sæt den fast med en vædet tandstikker.


Drys et lag af salt ud i bunden af et ovnfast fad - der skal være ca. 1/2 - 1 cm salt i fadet. Læg kartoflerne ned i saltet, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader. De skal have 1 - 1 1/2 time, alt efter hvor store de er.


Når kartoflerne er bagt møre, køles de så meget af, at du kan håndtere dem. Skrab kartoffelkødet ud med en ske - pas på, at skrællen ikke går i stykker. Det er bedre at lade lidt kartoffel sidde i skrællen, end at du får skrabet hul.


Kartoffelkødet moses sammen med creme fraichen. Herefter røres stegte bacontern, bløde løg, hakket purløg, revet parmesan og æggeblomme i kartoffelmosen. Smag til med salt og friskkværnet peber.


Put fyldet i kartoffelskallerne. Der skal toppes godt op.
De fyldte kartofler bages en halv times tid ved 200 grader.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar