1. februar 2013

Chokolademousse

Chokolademousse har alle dage været en af mine yndlingsdesserter. Luftig, cremet og med kraftig chokoladesmag - What's not to like? Alt for ofte består foks desserter af en bakke købt is og evt. lidt frugt - Ja, det er nemt, men det er fandme også kedeligt! Det behøver ikke tage ret lang tid, selv at bikse en dessert sammen. En chokolademousse tager max 30 min. at lave, og så står den sådan set bare og passer sig selv i køleskabet, indtil den skal spises.


Chokolademousse - 5 prs.

5 æggeblommer
5 æggehvider
75 g sukker
1/2 vanillestang
1 dl fløde
200 g chokolade 55% eller 150 g chokolade 75%


Chokoladen smeltes over vandbad. Æggehviderne piskes stive. Æggeblomme, sukker og vanillemarv piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til skum.

Den smeltede chokolade røres sammen med æggesnapsen - Det skal gå ret hurtigt, for ellers stivner chokoladen. Herefter blandes flødeskummet i. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i med en dejskraber - Ikke noget med at røre en hel masse, for så tæsker du al luften ud.


Hæld moussen i portionsskåle eller glas - Jeg har en eller anden sær forkærlighed for desserter i vinglas. Dæk dem til, og stil dem på køl, så moussen kan stivne.


Tag glassene ud af køleren ca. 15 min før servering. Der vil samle sig dug på glasset, når det er meget koldt, men det forsvinder efter lidt tid på køkkenbordet. Pynt moussen med lidt flødeskum og evt. frisk frugt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar