3. februar 2013

Boller med texmex og skinke

Jeg havde et par pakker gær, som efterhånden trængte til at blive brugt, til at ligge i køleren. Så jeg har eksperimenteret lidt i køkkenet idag. Jeg kan godt lide nemme madpakker. Pizzasnegle, pølsehorn, hjemmebagte boller der blot skal have lidt smør og en skive ost - Det er i min verden et hit! Så missionen var idag, at få udviklet noget nyt til madpakken. Det endte ud i en opskrift på nogen luftige, lidt spicy osteboller med skinkestykker i - Dejligt nemt til madpakken, eller en lækker snack til den lille sult.

Boller med texmex og skinke - 9 stk:

1,5 dl vand
50 g smør
50 g gær
2 æg 
1 tsk salt
300 g hvedemel
150 g texmex - Ukrydret ost kan selvfølgelig også bruges.
150 g skinke i tern
Æg til pensling
Oregano

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt vandet. Smuldr gæren i en skål og hæld vand og smør over. Sørg for at det er håndlunt, så du ikke slår gæren ihjel! Rør gæren ud, og tilsæt æg, mel og salt.


Rør det sammen til en lidt sej grød. Tilsæt skinke og texmex, og rør det godt sammen med dejen.


Sæt dejen i klatter på bagepapir med et par skeer - Sørg for at de ikke bliver for flade. Lad dem hæve en times tid uden et viskestykke over.


Efter en time skulle de gerne være hævet til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys oregano over. Bages ca. 15 min. ved 225 grader varmluft.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar