11. januar 2013

Vietnamesisk salat med stegt andebryst

Jeg er lidt forelsket i de sydøst-asiatiske køkkener. Jeg kan rigtig godt lide mad der virkelig har fået et spark af smagspaletten, og det er de altså bare gode til at lave der nede. Nu er det jo ikke fordi den asiatiske mad vi får her hjemme er frygteligt stærk, i forhold til den de indfødte selv spiser. Det er heller ikke fordi jeg er vild med virkelig stærk mad, men de er altså bare gode til at få smagen til at balancere mellem det sure, det søde, det salte, det bitre og umami. Så jeg har da helt klart intentioner, om at blive bedre til selv at lave noget thailandsk/vietnamesisk mad. Idag kastede jeg mig ud i at lave en salat, som er inspireret af LêLê's oksekødssalat - Den blev hot og lækker.


Vietnamesisk salat med stegt andebryst - 2 prs.

300 g hvidkål
2 gulerødder
1/2 rødløg
Den hvide halvdel af en porre
1 fast pære
1/2 rød peberfrugt
400 g andebryst
Salt og peber
2 spsk ristede sesamfrø
En stor håndfuld grofthakket koriander

Marinade:

1 spsk rødvinseddike
1 spsk flydende honning
1 spsk østerssauce
1/2 spsk chilisauce - Jeg bruger Sriracha HOT, men en mildere kan godt gøre det.
Saft af 1/2 citron
Fintrevet skal af 1/2 citron

Start med at lave marinaden. Alle ingredienserne puttes i en skål, og røres godt sammen.

Hvidkål, rødløg, peberfrugt og gulerødder skæres ud i julienne - helt fine strimler. Pære og porre skæres ud i helt tynde skiver.

Grøntsagerne og pæren puttes i en skål, og blandes grundigt sammen med marinaden. Stil salaten på køl, mens du steger andebrysterne.

Soigner andebrysterne. Fjern sener og hinder, og skær overflødigt fedt væk. Rids skindet på kryds og tværs, uden at skære ned i kødet. Opvarm en pande og læg andebrysterne derpå, med skindet nedad. Steg dem ca. 5 min, så skindet bliver sprødt, og det meste af fedtet smeltes af. Vend brysterne og brun dem på kødsiden.


Krydr med salt og friskkværnet peber, og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min, alt efter hvor store de er.

Når andekødet er stegt, lægges de på et spækbræt for at hvile i 10 - 15 min, og skæres derefter ud i tynde skiver. Du behøver ikke at dække med noget, for at holde på varmen, det må gerne køles lidt af.

Vend hakket koriander og ristede sesamfrø sammen med salaten lige inden servering. Anret salaten med skiver af andekød på toppen.

4 kommentarer:

 1. Det er en super lækker salat! Man skulle tro at en vietnameser har lavet opskriften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise. Tak for din kommentar. Vietnameser vil jeg nu ikke kalde mig, men salaten er lækker :)

   Slet
 2. lime kunne nok godt bruges for en mere autentisk salat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Tak for din kommentar. Det er altid dejligt med lidt input :)

   Så vidt jeg husker, bruger LêLê også lime i deres dressing - Og ja, det ville gøre den mere autentisk. Jeg kan dog godt lide smagen af citron, og har altid sådan en på lager, så jeg vil tro, at det er derfor jeg har brugt citron i denne opskrift.

   Slet