1. februar 2013

Fyldte vandbakkelser

Vandbakkelser er bare guf! Jeg elsker dem simpelthen. Den bedste kagemand i hele verden, er lavet af vandbakkelse med glasur og evt. noget slik - For mig er slikket bare en sidegevinst, som jeg spiser, når der ikke er mere vandbakkelse. Den bedste fastelavnsbolle er selvfølgelig også en vandbakkelse, som er fyldt med et eller andet godt. Jeg kan da også godt lide de klassiske boller, der er bagt med konditorcreme indeni, men skal det være en snasket fløde-fastelavnsbolle, vil jeg til hver en tid foretrække en vandbakkelse frem for en af wienerbrød. Jeg er nu generelt ikke så meget til flødekager. Synes faktisk at langt de fleste slags er helt utroligt klamme, fordi der er overdrevet meget flødeskum i dem. Putter man i stedet en god flødecreme i, så er det en helt anden snak - flødecreme er guf!

Vandbakkelser:

  • 1 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 4 æg
Fyld:
  • 1/4 ltr piskefløde
  • 300 g vanille kagecreme
  • Frugtkompot eller marmelade

Put smør og vand i en gryde, og kog det op.


Drys melet i, og rør det hele godt sammen. Giv det et hurtigt opbag, og tag gryden af varmen.

Lad massen køle af et øjeblik, mens du finder æggene. Jeg slår æggene ud i en skål, så det er nemt at hælde et æg i, mens der piskes. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dem helt ind i massen, inden du tilsætter endnu et. Du skal ende med at have en fløjlsblød dej.

Put dejen i en sprøjtepose, eller tag klatter op med en ske. Sæt dejen på bagepapir - De skal ikke være for store, da de hæver til 3-4 gange sin størrelse under bagningen. Sæt bagepladen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Bagetiden afhænger af hvor store bollerne er. Jeg giver mine omkring 30 min. De skal være helt gyldne og sprøde udenpå, men pas på, for de kan godt være våde indeni, og så vil de falde sammen, når de kommer ud af ovnen. Tag evt. en bolle ud, og bræk den over, for at se om den er færdig. Men lad være med at åbne ovnen, hvis ikke det er tæt på, at de er færdige, for så kan de godt falde sammen.

Bollerne køles af, og fyldes først umiddelbart inden servering. Pisk fløden til skum og vend den sammen med kagecremen. Skær vandbakkelserne over, læg lidt marmelade eller frugtkompot på den nederste halvdel, og læg en skefuld flødecreme ovenpå. Læg toppen på, og drys med flormelis, eller giv dem evt. lidt glasur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar