30. december 2012

Kransekagekonfekt


I morgen er det nytårsaften, og i mange hjem hører der sig kransekage til. Bagerne er helt sikkert på overarbejde idag, og har travlt med at få ordnet alle bestillingerne. Jeg har selv været igang, for det er altså ikke specielt svært at lave sin egen kransekage - Eller det vil sige kransekagekonfekt. Jeg har ingen erfaring med at lave de høje tårne, ure, overflødighedshorn, eller hvad man nu ellers kan lave ud af kransekage. I min verden er konfekten altså også meget bedre, for det skal ikke skilles ad, og skæres ud, inden det kan spises.

Kransekagekonfekt:

400 g Kranse XX eller ren rå marcipan
200 g sukker
Hviden af 2 æg - ca. 70 g
Cocktailbær eller nødder til pynt

Evt. mørk chokolade til bundenMarcipanen smuldres ud i en skål og tilsættes sukkeret.

Rør det sammen med håndmikser eller røremaskine, til det er fri for store klumper marcipan. Bruger du en håndmikser, er det en fordel at lægge et viskestykke over skålen mens du pisker. Ellers ender du med at have marcipan og sukker ud i hele køkkenet. Når massen er fri for klumper, tilsætter du æggehvide, og pisker det godt sammen.


Dejen puttes i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjtes ud i rosetter på en bageplade. De må ikke stå for tæt, for de hæver lidt under bagningen. Stik et cocktailbær eller en nød i toppen af hver kage som pynt.

Bagepladen med kransekagekonfekten sættes oven på en ekstra bageplade, inden de bages. Ved at bruge dobbeltplade undgår du at dine kager bliver mørke i bunden. Konfekten bages ved 220 grader i ca. 10 - 15 minutter - De skal have til de har en fin gylden overflade. Når de er kølet af, kan bunden overtrækkes med mørk chokolade.

Godt nytår :o)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar