11. februar 2013

Karry/mangodressing

Stort set al den dressing, vi spiser her i huset, er hjemmelavet. Om det er til salat, sandwiches, burgere eller pitabrød, det kan være ligemeget - Jeg laver det selv, for jeg synes helt ærligt, at mange af de dressinger, man kan købe på flaske, smager af sure tæer. Det er ikke specielt svært at lave, og jeg har altid ingredienser til at lave minimum en slags dressing. Det er lidt forskelligt, om jeg foretrækker en vinaigrette eller en regulær dressing lavet på creme fraiche - Det kommer lidt an på salaten, og hvad man spiser den til.

Min karry/mangodressing passer rigtig godt til retter eller sandwiches med kylling, men vi spiser den også ofte om sommeren, til diverse lækkerier fra grillen. Bruger man meget modne mangoer, bliver dressingen meget sød, så jeg bruger oftest mango som ikke er helt moden endnu. Sammen med karryen og saltet får man en dressing, der balancerer fint mellem det søde, salte, bitre og syrlige.


Karry/mangodressing:

1 mango
2 spsk mayonnaise
1/2 tsk salt
1 tsk madraskarry
1 dl creme fraiche

Mangoen skrælles, frugtkødet skæres fra stenen og deles i mindre stykker, hvorefter det blendes.


Mayonnaisen puttes i en skål, og røres sammen med karry og salt. Det er ret vigtigt, at du gør det på denne måde, for ellers risikerer du, at mayonnaisen kommer til at ligge i små klumper i den færdige dressing.


Tilsæt den blendede mango og creme fraichen og rør det hele godt sammen. Lad det trække på køl en halv times tid, så smagen rigtig kan trække sammen.


Dressingen kan holde sig ca. 3 dage på køl. Har du en rest tilbage efter aftensmaden, så gem den endelig. Den er rigtig god i en clubsandwich.Ingen kommentarer:

Send en kommentar