10. februar 2013

Fennikelsalat med appelsin og granatæble

Sæsonen for dansk fennikel er desværre ovre, men de importerede fåes hele året, og så er det jo fristende liiige at smide sådan en i kurven, når man alligevel er på grønttorvet. En fennikel har den skønneste anisagtige smag, som desværre forsvinder, hvis den bliver tilberedt for meget. Det mest optimale, rent smagsmæssigt, er at spise den rå. Appelsin komplimenterer anissmagen rigtig godt, og tilsammen giver de en super lækker og frisk salat, som passer rigtig godt til let krydret mad.


Fennikelsalat - 2 prs:

1 stor fennikel
2 appelsiner
1/2 granatæble
1 håndfuld frisk koriander

Marinade:

3 spsk appelsinsaft
1 spsk olivenolie
1/4 tsk salt

Skær  toppen af fenniklen og del knolden på midten. Skær den herefter ud i papirstynde skiver - Det er lettest at gøre på et mandolinjern.


Skær appelsinerne ud i fileter, og vend dem sammen med den fintsnittede fennikel. Der vil sidde lidt frugtkød tilbage på lamellerne af appelsinen. Det kan du presse ud, og bruge til marinaden.


Hak korianderen groft, pil kernerne ud af granatæblet og bland det i salaten. Rør marinaden sammen, hæld den over salaten, og vend det hele godt sammen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar