1. februar 2013

Braiseret bladselleri

Det kan godt være lidt svært at finde på spændende garniturer. Ofte ender det bare med nogen dampede/kogte grøntsager af en art, eller det man nu lige plejer at få til en eller anden ret. Det kan godt blive liiidt kedeligt, når man altid får det samme. Jeg ved ikke hvor udbredt det er, at braisere bladselleri - Jeg har kun fået det, de par gange jeg selv har lavet det. Men det smager rigtig dejligt, og har ikke den kraftige smag, som rå selleri har. Jeg synes personligt, at braiseret bladselleri passer rigtig godt til stegt, mørkt kød, men det kan sikkert også spises til en masse andre ting.Braiseret bladselleri:

1 bladselleri
1 spsk smør
1 gulerod
1 persillerod
1/2 porre
100 g bacon
Ca. 1 ltr hønsebouillon


Skær bunden af sellerien, så du kan skille stænglerne ad. Vask dem grundigt, da der godt kan sidde jord i samlingerne. Del stænglerne på midten, så de får en lidt mere håndterbar længde. Bring en gryde vand i kog, og blancher selleristænglerne i ca. 15 sek. Herefter lægges de over i en skål med koldt vand, for at stoppe tilberedningen igen.


Gulerod, persillerod, porre og bacon skæres ud i brunoise - helt fine tern. Dette bruges som braiserunderlag. Bruniosen sauteres kort i smørret i en gryde.


Selleristænglerne lægges ned på braiserunderlaget, og hønsebouillon hældes ved. Sørg for at alle stængler er delvist dækket. Sidder der lidt brunoise på kanterne af gryden, skrabes disse ned - ellers vil de brankes, når gryden stilles i ovnen.


Læg låg på gryden, og stil den i en forvarmet ovn ved 200 grader. De skal have ca. 1 time, eller til sellerien er mør. Den færdige selleri vil have mistet en del farve, men vundet en del smag fra braiserunderlaget og hønsebouillonen.
Anrettes oven på et par skefulde af braiserunderlaget.Ingen kommentarer:

Send en kommentar