2. januar 2014

Tykstegsbøf med hvidløg, rosmarin og citron - Sous vide

1. Januar stod jeg med et tomt køleskab, og lysten til junkfood var absolut ikke eksisterende. Den eneste åbne forretning i miles omkreds var en Fakta, som tilsyneladende var blevet plyndret godt og grundigt op til nytår. De havde dog et par pakker med tykstegsbøffer - noget jeg ikke vil råde nogen til at købe i et supermarked, med mindre man har mulighed for at langtidstilberede dem. Tyksteg kan være mørt som smør, hvis det er velhængt, men det er kødet i supemarkederne altså ikke, så chancen for at de er ret seje er rimeligt stor. Men nu har jeg jo, for nylig, været ude og investere i sous vide udstyr, og sådan en er genial til at trylle med et stykke sejt kød, så man pludselig har noget der er mørt som smør. Bøfferne blev krydret med salt, peber, hvidløg, citronskal og rosmarin, og så fik de lige en lille klat smør med i posen inden de blev vakuumeret og smidt i vandbadet. Tilbehøret blev en alm. blandet husmorsalat og sprøde bruschetta med tomat, chili, hvidløg og cheddar. Super nem og lækker aftensmad som med garanti kurerer tømmermænd, bedre end junkfood-helvedet som mange hælder i hovedet på årets første dag.

Vil du ikke tilberede sous vide, kan du tilsætte rosmarin, citronskal og hvidløg til smørret på panden, når bøfferne steges.

Tykstegsbøf med hvidløg, rosmarin og citron - 2 prs:

600 g bøf af tyksteg
1 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
Fintrevet skal af 1 citron
25 g smør
Salt og peberDup bøfferne med køkkenrulle, så de er tørre. Krydr dem med salt og friskkværnet peber. Fordel citronskallen på kødet sammen med skiver af hvidløg. Desuden lægges et stykke smør og en rosmarinkvist på hver bøf


Vakuumer bøfferne og læg dem i den forvarmede sous vide. Jeg tilberedte ved 57 grader, da jeg gerne vil have en bøf der er medium-rød. Vil du gerne have blodrødt kød, tilbereder du ved 53 grader.


Jeg lod kødet ligge i vandbadet i 4 timer, og de endte med at være rigtigt fint møre.

Når bøfferne er færdige i sous viden, tages de ud af posen, rester af rosmarin, citron og hvidløg fjernes, og de duppes tørre med køkkenrulle. Opvarm en grilpande til den ryger. Læg bøfferne på et øjeblik, så de får en pæn stegt overflade.


Resultatet taler for sig selv - Bøffer der er tilberedt medium-røde til perfektion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar