De her småkager er nogen jeg lærte at kende, da jeg stod i kokkelære. Jeg stod i lære på en af de gode gammeldags kroer, hvor alting bliver lavet fra bunden, så selvfølgelig bagte vi også selv småkager. Jeg har senere fundet frem til, at opskriften stammer fra Amo - Sikkert fra bagsiden af en melpose.
Kagerne er super nemme at lave, og så smager de super skønt. De er på en gang både fede og porøse, smager skønt af smør og kakao, og så giver kokosmelet dem en dejlig tekstur. Hvis du ikke allerede kender dem, så skynd dig at prøve dem - De er svært vanedannende!
Nette-guf - ca. 40 stk:
- 150 g blødt smør
- 150 g hvedemel
- 100 g sukker
- 60 g kokosmel
- 1 spsk vaniljesukker
- 2 spsk kakaopulver
- 1 æggeblomme
Alle ingredienserne til dejen røres sammen - det er nemmest at gøre på en røremaskine eller i en foodprocessor med ælteindsats.
Del dejen i to lige store stykker, og rul hver del til en pølse. Del hver af pølserne i 20 lige store stykker.
Hvert stykke trilles til en kugle, som lægges på en bageplade. Kagerne flyder ikke ud, og de hæver ikke, så de kan godt stå lidt tæt.
Med en gaffel trykkes hver kugle flad, således at den får et fint rillet mønster på toppen. Bag småkagerne ved 200 grader varmluft i 9-10 minutter.
Kagerne skal køle af, inden de bliver sprøde, men de er også helt vildt lækre, mens de er lune og lidt chewy.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar