12. februar 2013

Chokocookies med hvid chokolade og tranebær

Da jeg tidligere på dagen var igang med at lave vanillesukker, fik jeg en helt ustyrlig lyst til at bage kager.  Mmmm cookies med store chokoladestykker - Det var lige hvad jeg havde lyst til! Desværre er jeg løbet tør for mørk chokolade, og jeg gad altså ikke at starte bilen op, og køre til byen, blot for at hente chokolade. Et hurtigt blik i bageskuffen afslørede dog, at jeg havde et par blokke af hvid chokolade og en stor bakke tørrede tranebær. De to ting passer super godt sammen, så det måtte jo være det, der skulle i mine cookies. Som så mange gange før, blev der eksperimenteret lidt med opskriften, men gode det blev de - Sprøde udenpå, chewy indeni og KÆMPE store.

Chokocookies med hvid chokolade og tranebær - 18 stk:

100 g mørk muscovadosukker - farin kan også bruges
160 g sukker
2 æg
2 tsk vanillesukker
2 spsk kakao
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
250 g hvedemel
1 tsk salt
200 g hvid chokolade
50 g tørrede tranebær
100 g smør

Start med at smelte smørret, og stil det til afkøling. Put sukker, muscovadosukker og æg i en skål, og pisk det et par minutter, til det er luftigt. Sigt vanillesukker, kakao, natron, bagepulver og hvedemel ned i skålen.
Rør godt sammen - Hvis du bruger håndmixer, så brug dejkrogene. Hak tranebærrene en lille smule, og hak chokoladen groft - Det gør ikke noget, hvis der er nogen store stykker imellem. Put det i skålen.


Hæld det smeltede, afkølede smør i dejen, og rør det hele godt sammen.

Tag en spsk dej op i hånden, og tril det til en kugle. Kuglerne sættes på en bageplade, med god afstand. Det passer med 9 stk på en plade. Giv hver kugle et let tryk med håndroden.


Kagerne bages ca. 15-20 min ved 175 grader varmluft. De skal være bløde, når de kommer ud af ovnen, men de skal ikke være flydende. Lad dem køle af på bagepladen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar