5. februar 2013

Chocolate chip cookies

Det sner helt vildt her i lille Knudby. Der var ellers rigtig lækker solskin fra formiddagen af, men her hen på eftermiddagen begyndte det at vrimle frem med kæmpe store snefnug. Hmmm ikke ligefrem vejr til at begive sig udenfor, så jeg gav mig i stedet til at bage cookies. Store lækre cookies med hakkede nødder og kæmpe stykker mørk chokolade - Perfekte til at indtage under et varmt tæppe, foran fjerneren.

Chocolate chip cookies - ca. 18 stk

100 g sukker
120 g brun farin
120 g smør
1 stort æg
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk bagepulver
175 g hvedemel
1/2 tsk groft salt
200 g hakket mørk chokolade - gerne i store stykker
100 g hakkede hasselnødder

Rør sukker, farin og smør sammen med håndmikser eller på røremaskine. Tilsæt ægget og rør det klumpfrit.

Put hvedemel, vanillesukker, bagepulver og salt ved, og pisk det hele sammen. Det bliver en ret sej dej. Til sidst tilsættes chokolade og nødder, og det hele røres sammen. Her er det en god idé at bruge en grydeske, da håndmikseren kan have lidt svært ved at klare det.


Brug to spiseskeer til at sætte dejen på bagepladerne med. Jeg bruger omkring en spsk til hver cookie. De flyder ud under bagning, så sæt kun 9 på hver plade.


Bages ved 200 grader i ca. 15 min. Hold øje med at de ikke bliver svedne i kanten. De skal være lidt mørke i det, men ikke brankede.


Kagerne vil være bløde, når de lige kommer ud af ovnen, så du kan ikke tage dem af bagepapiret, før de er kølet af. De skal dog af den varme plade, så tip pladen, og træk bagepapiret af med kagerne på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar