26. februar 2013

Semi dried tomater

Skal man ud og købe semi dried tomater, koster de nemt et sted mellem 150 og 200 kr pr kg. Det er langt billigere at lave dem selv, og så kan man lege lidt med smagen. Jeg synes det er synd at drukne dem i alverdens ekstra smagsindtryk, da tomaterne har en rigtig dejlig smag i sig selv. Jeg krydrer dem, men kun meget nænsomt.

Det mest optimale er, at lave dem om sommeren, hvor man kan få solmodne danske tomater, eller endnu bedre, plukke dem i drivhuset. De smager dog også rigtig dejligt, selv om de er lavet af  vintertomater. Bagningen fremhæver virkelig den sødme, der ligger gemt i sådan en lille bleg fætter. Er det ikke nok, kan man putte lidt sukker på tomaterne, inden de tørres. Det gør jeg dog ikke.

Semi dried tomater:

600 g cocktailtomater - gerne dem på stilk, da de smager af mere
1/2 dl olivenolie
1 tsk mørk balsamico
1 fed hvidløg
1 tsk salt
1-2 kviste rosmarin

Hæld olivenolien i en skål, og rør det sammen med balsamico, salt og presset hvidløg.


Skær tomaterne over på midten, og vend dem i marinaden.


Tag tomaterne op af marinaden, og fordel dem i en bradepande med bagepapir. De tørrer bedst, hvis skærefladen vender opad. Pil rosmarinen fra hinanden, og læg en enkelt nål på hver tomat - Hvis du vil have en mere gennemtrængende smag af rosmarin, kan du selvfølgelig putte mere på.


Sæt tomaterne i ovnen ved 100 grader varmluft. De skal have et sted mellem 4 og 5 timer, alt efter hvor store tomaterne er. Jeg prøver mig lidt frem, og smager på en tomat, når jeg tror de er ved at være færdige.Pil rosmarinen af, og put tomaterne i et skoldet glas - hvis ikke du har tænkt dig at spise dem med det samme. Hæld olie over, så tomaterne er dækket, og sæt låg på. Opbevar tomaterne på køl. Skal de opbevares længe, skal det tilsættes lidt konserveringsmiddel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar