26. februar 2013

Bacondeller

En frikadelle er en lækker lille sag, som kan varieres i det uendelige. Ikke fordi der er noget i vejen med traditionelle deller, for det er der bestemt ikke. Engang imellem må der bare godt ske lidt nyt. Min kærestes favorit er bacondeller - De er altså også gode!

Bacondeller:

500 g hakket svinekød, ca. 5% fedt
200 g bacontern
1 løg
1 æg
2 spsk havregryn
1 spsk hvedemel
2-3 spsk mælk
1 tsk salt
1/2 tsk stødt peber

Hak bacontern og løg sammen i en foodprocessor eller lignende - En kødhakker kan selvfølgelig også bruges.


Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og rør det hele godt sammen. Stil farsen på køl en halv times tid, så den kan sætte sig.


Opvarm en pande med lidt fedtstof. Form frikadeller i hånden, og steg dem på den varme pande.


Stik en gaffel i en frikadelle, for at mærke om de er færdige - Bliver frikadellen hængende på gaflen, når du løfter den op fra panden, så er den færdig.


Her er frikadellerne serveret med sur/sød kartoffelsalat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar