14. december 2013

Verdens bedste kanelkager

I al den tid jeg kan huske, har min mor bagt de mest fantastiske kanelkager til jul. Det er en opskrift der har fulgt min mor, siden hun i 70'erne var bagerkone i Hørdum i Thy. Hvert år har min mor stået, en hel dag, og bagt kanelkager til den helt store guldmedalje, for alle i familien modtager gladeligt en dåse af de små sprøde kager. I år besluttede jeg mig for selv at bage en portion, så bageriopskriften blev divideret et par gange, til en alm. husholdningsopskrift, og så var det bare om at komme igang med at bage. Sådan en opskrift er nemlig for god til ikke at dele her på bloggen.

Kanelkager:

250 g hvedemel
250 g sukker
125 g blødt smør eller margarine
1 æg
1/2 tsk hjortetaksalt
20 g stødt kanel

Vand til pensling
Sukker til drysAlle ingredienserne puttes i en skål og arbejdes godt sammen. Det er helt klart nemmest at gøre i en røremaskine, for den skal æltes godt, inden den hænger sammen.


Hæld dejen ud på køkkenbordet og  saml den til en klump. Tryk dejen lidt flad og rul den ud til en tykkelse på ca. 2 mm. Min mor har altid skåret dejen ud i harlekintern / rhomber, men jeg besluttede at de skulle stikkes ud som hjerter - Jeg skulle jo have testet mine nye udstikkere.


Fjern den overskydende dej, der er omkring kagerne - Gem den til at rulle ud på ny, når de første er i ovnen. Løft forsigtigt kagerne med en paletkniv, og læg dem på en bageplade med papir. Lad være med at lægge dem for tæt, for de flyder lidt ud. Pensl småkagerne med en smule vand og drys dem med et fint lag sukker.


Bages 6 - 8 min ved 200 grader varmluft. Lad dem køle lidt af på pladen, inden de flyttes - De er meget bløde, når de lige kommer ud af ovnen.


Lad kagerne køle helt af, inden de pakkes i dåser.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar