12. februar 2013

Fiskefrikadeller med røget laks

Fiskefrikadeller er en af mine absolutte favoritter på frokost bordet. Nu hvor både min kæreste og jeg går hjemme i en periode, er det oplagt, at få lavet nogen af alle de ting, som vi ikke lige får til hverdag. Det er ikke fordi der er skrækkeligt meget arbejde ved at lave fiskefrikadeller, men det tager altså lidt tid, at få kødhakkeren gjort ren bagefter.

Jeg fik en ide om at putte lidt røget laks i farsen idag, og kiggede derfor på nettet, for at se efter om der mon i forvejen fandtes nogen opskrifter. Det eneste jeg kunne finde, var opskrifter, hvor man putter små stykker røget laks i en færdigkøbt fiskefars. Det var ikke lige det der var min plan, så jeg forsøgte mig med at hakke røget laks sammen med fisken. Resultatet blev rigtig lækkert.

Fiskefrikadeller med røget laks:

300 g hvid fisk - Torsk, kuller, lyssej eller lignende
100 g røget laks
1 løg
1/2 dl fløde
1 æg
1 stor spsk maizena
1/2 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber
1 spsk hakket persille
Revet skal af 1/2 citron

Olie til stegning

Fisken køres gennem en kødhakker, og til sidst køres løget igennem. På den måde kommer der ikke hele løgstykker i dellerne, og løget presser det sidste fisk ud af hakkeren. Put den hakkede fisk i en skål, og tilsæt alle de øvrige ingredienser.


Rør det hele sammen til en lind fars, og stil den på køl en halv times tid, så farsen kan sætte sig.


Varm en pande med olie. Det er vigtigt at panden er ordentligt varm, inden frikadellerne kommer i, så overfladen lukkes med det samme. Form dellerne med en ske dyppet i vand - vandet gør at farsen ikke hænger fast i skeen.


De færdigstegte fiskefrikadeller kan serveres med kartofler og senneps- eller persillesovs, eller som her: rugbrød og hjemmelavet urteremoulade
Ingen kommentarer:

Send en kommentar