3. marts 2013

Mellemøstlige fetabrød

Denne opskrift er ikke min egen. Det er en jeg har lånt fra etniskkogebog.dk. Men de er virkelig gode, og derfor synes jeg, at jeg vil dele opskriften her. Egentlig hedder de Kobzat al feta wal basal, men jeg vælger at kalde dem for mellemøstlige fetabrød, da det er lidt mere mundret for en dansker.

Selve brødet smager lidt hen ad snobrød, og indeni er der en lækker kerne af feta, løg og urter. De smager skønt sammen med tzatziki, og andre lidt krydrede mellemøstlige retter som f.eks. falafel eller köfta.

Mellemøstlige fetabrød - 8 stk:

Dej:

3 dl lunken vand
15 g gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk rapsolie
500 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver

Fyld:

1 spsk rapsolie
50 g finthakket løg
50 g forårsløg i fine ringe
1 spsk hakket koriander
2 spsk hakket persille
2 spsk naturel flødeost
200 g feta 

 Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingrdienser. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve tildækket i ca. 15 min. Dejen skal være meget smidig og elastisk.


Mens dejen hæver, kan du lave fyldet. Opvarm olien i en pande. Svits løg og forårsløg ganske kort - De skal bare lige være bløde. Hæld det over i en skål, og lad det køle lidt af. Fetaen smuldres, og røres sammen med alle de øvrige ingredienser til fyldet.


Del dejen i 8 lige store stykker. Rul et stykke dej ud, så det har en diameter på ca. 12 cm. Læg en spsk fyld midt på dejen.


Fold dejen ind over fyldet, så det bliver lukket inde. Tryk brødet, så det bliver rimeligt fladt - Det hæver en del under bagningen.


Pensl en stegepande med lidt olie. Opvarm panden, og steg brødene ganske kort - De skal bare lige have lidt farve.


Herefter bages brødene 12 minutter ved 200 grader varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar