16. juni 2013

Vildtragout

Vildt er ikke just sommermad, men på en sommerdag med regn og rusk, kan det være godt, at hygge sig inden døre med simremad. Da jeg igår var på opdagelse i min kummefryser, kom jeg forbi et par stykker bov af rådyr, som har ganske få anvendelsesmuligheder. Sådan et par forben indeholder en hel masse sener og hinder, så det egner sig bedst til at lave småkød af. Man kan samle kødet sammen i fryseren, og sende det til pølsemager, når man har en masse. Vildtspegepølse er et sikkert hit i min madpakke! Har man ikke tålmodighed til at vente på dejlige pølser, er der ikke ret mange muligheder ud over sammenkogte retter. Det her er mit bud på en klassisk vildtragout.

Vildtragout - 2 - 3 prs:

500 g vildtkød i tern - Jeg bruger bov af rådyr
3 spsk hvedemel
1 tsk salt
1/2 tsk sort peber
1 løg i små både
25 g smør
Ca. 6 dl vildtfond eller -bouillon - Du kan se en beskrivelse af, hvordan jeg laver min fond her
2 kviste rosmarin
4 kviste persille
250 g champignon - renses og ristes på en tør pande
1 dl fløde
1 spsk ribsgele
Kulør
Salt og peber

Bland hvedemel, salt og peber i en skål eller tallerken, og vend småkødet heri, så det bliver dækket af blandingen.


Bræk stænglerne af persillen, og bind dem sammen med timiankvistene. Gem persillebladene til retten skal serveres. Sådan en lille dusk kaldes på fagsprog for en "bouquet garni"Smelt smørret i en gryde, og brun kødet på alle sider. Tilsæt løg, og steg dem med et øjeblik. Hæld fond over, så det dækker kødet. Læg buketten ned oveni gryden.


Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad det småsimre i en times tid. Det skal gerne ende med at have en cremet konsistens. Når retten har simret færdig, fjernes buketten.


Tilsæt fløden, og kog retten op igen. Tilsæt ribsgele og kulør og ristede champignons og rør godt rundt. Til sidst smages til med salt og peber.


Server med kartoffelmos, syltede tyttebær og hakket persille.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar