6. august 2015

Jordbærlikør

Min mor har i flere år lavet frugtlikører og -snapse, og de smager helt fantastisk. Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke selv er kommet igang med at lave disse lækre dråber noget tidligere. Måske er det fordi, vi drikker en meget begrænset mængde spiritus her i huset. I år har jeg dog kastet mig ud i at lave hele to forskellige varianter. Den første, som i får opskriften på her, er en jordbærlikør, som smager og dufter af sol og sommer. Gem den gerne til de lidt triste vintermåneder, og nyd et lille glas, mens du drømmer dig væk til lysere og varmere tider.Jordbærlikør:

 • 400 g friskplukkede jordbær
 • 70 cl vodka
 • 400 g rørsukker


Rengør jordbærrene, og put dem i et stort syltetøjsglas, eller en flaske med stor åbning. Glasset skal kunne rumme 1 liter.


Tilsæt vodka, og skru låget på. Du vil ret hurtigt kunne se, at vodkaen begynder at få en fin rød farve. 


Lad flasken/glasset stå og trække i en uge. Lad være med at ryste med det, for det er nemmere at få en fin klar likør, hvis bærrene ikke bliver ødelagt.


Når trækketiden er ovre, hældes det hele i en saftpose (et viskestykke i en sigte kan også bruges) Det du har nu, er en jordbærsnaps, og kan sagtens drikkes som den er. Jeg kan dog godt lide, at den er sødere, og knap så sprittet, så jeg tilsætter sukker.
Hæld den filtrerede snaps tilbage i flasken sammen med rørsukkeret (skyl evt. flasken først, hvis der er urenheder i den) Ryst flasken engang imellem, når du lige kommer forbi den. Det vil hjælpe til, at sukkeret bliver opløst, og det kan godt tage et par dage.Når sukkeret er opløst, er likøren klar, og kan hældes på en pæn flaske. Opbevar den mørkt og ikke for varmt. Denne skal gemmes til oktober, og bruges til at fejre smedebassens svendeprøve.

2 kommentarer:

 1. hjemmelavet jordbær likør :) hvor er du sej! Det må jeg prøve at lave en dag.

  De bedste mad-hilsner og smil
  Samantha
  www.samanthafotheringham.dk

  SvarSlet
 2. Mange tak skal du have :) Du skulle prøve at lave den, mens der stadig er danske, solmodne jordbær at få. Det er nemt!

  SvarSlet