28. januar 2013

Ravioli med spicy rejefyld

Jeg blev for noget tid siden foræret en pastamaskine. Har nu prøvet at bruge den et par gange, så jeg tør efterhånden godt kaste mig ud i, at dele en pastaopskrift her.

Som barn var jeg ret glad for ravioli fra dåse. Det er jeg ikke idag! Pasta, der har ligget og svømmet rundt i sauce i gud ved hvor lang tid, får altså en underlig konsistens. Alt hvad der er i sådan en dåse smager i øvrigt af det samme. Det er der ikke noget at sige til, når det har ligget i en tomatsauce i flere år. Frisk ravioli er vejen frem! Det kræver lidt tålmodighed, at lave det, men det smager altså super godt. Og så kan man jo selv bestemme, hvad der skal indeni. Desuden er det virkelig noget der kan imponere gæster, at man selv har stået og makket med at strikke ravioli sammen.

Pastadej - 2 prs:

200 g durummel
2 æg
1/2 tsk salt
1 tsk olivenolie

Spicy rejefyld:

100 g små rejer
50 g rød peber
50 g rødløg
2 fed hvidløg
Saft og skal af 1/2 citron
1 spsk frisk koriander
1 spsk sød chilisauce
1/2 tsk salt
100 g feta

Begynd med at lave fyldet. Rejerne skal marineres. Tag peberfrugt, rødløg, hvidløg, citronsaft og -skal, koriander, chilisauce og salt, og kør det hele sammen i en blender eller minihakker.

Vend rejerne sammen med den blendede masse, og stil det på køl et par timer.

Pastadejen skal hvile mindst en time på køl, så den skal også laves i god tid. Hæld durummelet i en skål, tilsæt æg, salt og olie. Rør rundt med en gaffel, indtil æggene er optaget i melet.


Herefter hældes massen ud på bordet, og æltes sammen til en ret fast dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet.

Lav fyldet klar, inden du begynder at rulle pastaen ud. Rejer og marinade hældes i en sigte, så væsken kan løbe fra. Fetaen smuldres i en skål, og tilsættes rejeblandingen.

Har du ingen pastamaskine, kan du rulle pastaen med en kagerulle. På pastamaskinen kører du det gennem højeste trin flere gange, inden du begynder at rulle det tyndere. Hver gang du har rullet det, foldet pastaen på midten, og rulles igen. Gentag gerne 10 gange, så du får en god og smidig dej. Herefter rulles pastaen helt tyndt ud, i lange plader, og læg dem på et meldrysset bord. Læg små portioner af fyld, med passende mellemrum, ovenpå pastaen.

Fugt en finger med vand, og smør det rundt om fyldet - Det vil fungere som lim, og holde de to pastalag sammen. Læg et lag pasta ovenpå, og tryk det grundigt sammen om fyldet. Der skal være helt lukket ind til fyldet.

Skær raviolierne ud med et klejnehjul.
Raviolierne koges ca. 3 minutter i saltet vand med lidt olie.

Server raviolien med en god tomatsauce

Ingen kommentarer:

Send en kommentar