18. december 2012

Pebermyntepastiller

Da jeg var barn, lavede min mor og jeg altid pebermyntepastiller til jul. Sådan nogen skal der simpelthen på konfektfadet juleaften ! For nogen år siden løb vi desværre tør for pebermynteessens, og kunne ikke opdrive det nogen steder. ØV ! Jeg ved ikke om man holdt op med at lave essensen, eller om supermarkederne ikke gad have det på hylderne. Pist væk var det ihvertfald. Sidste år fik jeg så nys om, at det var blevet spottet i Rema1000, så jeg tog på rundtur til alle områdets Rema-butikker - Desværre uden held. Blev lidt irriteret, så jeg ringede simpelthen til den gode Dr. Oetker, og klagede min nød. Manden i den anden ende af røret kunne, til min store glæde, fortælle, at hvis jeg gik en tur i Kvickly i Skive, så burde de have det, for de havde lige fået leveret en sending. Hell yeah ! Julen var reddet ! Pebermynteessens smager i øvrigt også rigtig dejligt, blandet i en glasur, og puttet på en chokoladekage.Pebermyntepastiller:

1/2 past. æggehvide
200 g flormelis
1 1/2 tsk pebermynteessens

50 g mørk chokolade


Hæld det meste af flormelisen, æggehvide og pebermynteessens i en skål. Rør det rundt med en gaffel, til at starte med - I starten kan det godt være lidt grattet, at stikke fingrene i. Hvis massen er for våd, tilsættes lidt mere flormelis. Når massen er nogenlunde samlet, hælder du den ud på bordet, og ælter den som en dej. Du skal ende med at have en klump, der minder lidt om modellervoks.Tril klumpen ud til lange pølser - ligesom når man laver pebernødder. Del pølserne i klumper a' 5 g hver. Tril hver klump til en lille kugle, læg den på bagepapir, og giv den et tryk, så den bliver lidt flad - De skal trykkes straks de er trillet, ellers tørrer de lidt ud i overfladen, og så revner de, når man trykker.Lad pastillerne tørre lidt, mens du smelter chokolade til at pynte dem med. Hæld chokoladen i et cornet, og sæt en lille dut ovenpå hver pastil. Lad chokoladen størkne, inden du fylder pastillerne i en kagedåse. Laver du pastillerne sammen med børn, kan en nemmere version være at man putter en chokoladeknap på toppen i stedet for smeltet chokolade.


4 kommentarer:

 1. Tak for din gode opskrift. Jeg ledte efter den igen for jeg havde set den på et tidspunkt! Hvis du en dag løber tør igen har Panduro Hobby den inde på deres hjemmeside eller i butikken.

  God jul til den tid :-)

  SvarSlet
 2. Mange tak for tippet. Jeg har tidligere kigget i Panduro, men der havde de kun pebermynteolie, som er en hel del stærkere end essensen.

  SvarSlet
 3. Ja, jeg brugte det og fandt hurtigt ud af den var MEGET stærkere end jeg lige havde forventet. Tak for hurtig respons. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror sagtens de kan laves med pebermynteolie. Der skal bare lige eksperimenteres lidt med mængden. Du kan altid starte med et par dråber, og tilsætte mere hen ad vejen.

   Slet