21. januar 2013

Porre/kartoffelfad med kylling

Kogekonens Univers har idag rundet 3.000 sidevisninger. Bloggen blev oprettet for kun 2 mdr. siden. Det er jo helt vildt!! Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville være så stor en succes. Alle mine trofaste læsere skal have en kæmpe stor tak - Uden jer ville der ikke være nogen grund til at skrive.

Idag får i opskriften på en god solid vinterret, som samtidig er super nem og super sund. Kylling stegt på en bund af porrer og kartofler er en klassisk ret fra min mors køkken, så det er altså ikke min opskrift i får idag, det er en jeg har tyv-stjålet.

Porrekartoffelfad med kylling - 2 prs:

500 g kartofler
2 store porrer
2 dl hønsebouillon
2 hele kyllingelår - Eller 4 underlår
Salt og peber

Rengør porrerne grundigt, flæk dem på langs og skær dem ud i skiver. Kartoflerne skæres ligeledes ud i skiver.
Kartofler og porer puttes i en gryde sammen med hønsebouillon, og gives et opkog. Det skal bare lige koge et par minutter. Herefter hældes blandingen i et ovnfast fad, og drysses med salt og friskkværnet peber. Gnid kyllingelårene med salt og læg dem ovenpå grøntsagerne.


Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, alt efter hvor store kyllingestykkerne er. Kyllingen skal selvfølgelig være gennemstegt - Med mindre du er fast besluttet på at fange en gang salmonella eller campylobacter.Det er ikke verdens pæneste ret, men det smager godt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar