14. januar 2013

Thai-wok med kylling og rød karry - Panaeng Gai

Som lovet kommer her endnu en opskrift fra sydøstasien- Denne gang fra Thailand. Det er suverænt min favorit fra det thailandske køkken, og derfor er det også den allerførste thailandske ret jeg lærte at lave. Den cremede kokosmælk, de sprøde vandkastanjer og den runde smag af rød thai-karry er ganske simpelt et match made in heaven. Det er super nemt, og når først der er blus under wokken, tager det ca. 15 minutter at lave - Så hav det hele klar, inden du sætter fut på komfuret.

Panaeng Gai - 2-3 prs:

2 spsk olie
300 g kyllingefilet i strimler
2 små rødløg
2 fed hvidløg
1 bdt forårsløg
1 stor snackpeber
150 g sugarsnaps
1 lille dåse vandkastanjer - Ca. 150 g
1 spsk rød karrypasta
1 dåse kokosmælk
100 g ægnudler
Salt
50 g grofthakkede peanuts eller cashewnødder
Evt. lidt koriander

Begynd med at sætte en gryde letsaltet vand over. Nudlerne skal koges et par minutter - kun så de lige nøjagtig kan skilles ad.Riv hvidløget på et fint rivejern eller mas det gennem en hvidløgspresser. Skær grøntsagerne ud i mindre stykker. Toppen fra forårsløgene skæres ligeledes ud, og stilles til side.Olien varmes op i wokken, og løg, forårsløg og hvidløg sauteres hurtigt. Herefter tilsættes karrypastaen, og fordeles godt ud i løgene - Karrypastaen skal lige varmes godt igennem, for at få den bedste smag frem. Tilsæt kyllingen, og vend kødet godt rundt i karryen.

Når kyllingen er stegt, tilsættes de øvrige grøntsager og vandkastanjer. Vend det godt sammen med kyllingen.Tilsæt kokosmælken, og kog retten op. Det vil være ret tyndt, men det er her du skal bruge de delvist kogte nudler. De blandes i sammen med forårsløgtoppen og simrer i retten et par minutter, så de kan suge lidt af væden. Smag til med salt.Drys retten med hakkede peanuts eller cashewnødder og evt. lidt frisk koriander.

2 kommentarer:

 1. Lækkert. Den skal prøves.
  Er det en lille eller stor dåse kokos.

  SvarSlet
  Svar
  1. Æh...Tror kun jeg har set kokosmælk i en størrelse. Der er vel 2-3 dl i dem jeg plejer at købe.
   Kan desværre ikke give dig et helt klart svar.

   Slet