2. januar 2013

Spicy gulerodssuppe

Vinter er suppetid, og med alle de gode danske rodfrugter vi kan få på denne årstid, er det oplagt at lave supper af nogen af dem. En af mine personlige favoritter er en cremet vichyssoise, som egentlig burde serveres kold, men jeg synes altså den er bedre varm, og så lige toppet med lidt ristede bacontern - Mums! Bliver vist nødt til at lave sådan en portion inden for den nærmeste fremtid.

Idag stod menuen på en gulerods-purésuppe. Jeg har aldrig hverken lavet eller smagt sådan noget før, så jeg har ikke noget at sammenligne med, men jeg synes den blev rigtig lækker. Jeg puttede en masse ting i, som jeg synes passer godt sammen, og vupti, så havde jeg en suppe, som jeg godt vil være bekendt at skrive om her.

Spicy gulerodssuppe - 2 prs.

200 g gulerod
100 g persillerod
50 g løg
1 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1/2 l grøntsagsbouillon
Et lille drys stødt spidskommen
Et lille drys stødt koriander
Et lille drys chilipulver
Salt og peber


Skær grøntsagerne ud i mindre stykker. Det behøver ikke være alt for pænt, for det skal alligevel blendes senere.


Sauter grøntsagerne ganske kort i lidt fedtstof. Tilsæt bouillon - Når jeg køber bouillon går jeg så vidt muligt efter Oscar bouillonpulver. Jeg synes smagen er meget bedre, end den er i de der billige terninger.

Lad grøntsagerne stå og simre indtil de er helt møre - ca. 15 min.

Blend suppen med en stavblender - Hvis du bruger en alm blender, så skal du lade suppen køle lidt af, inden du blender den. Sæt gryden på blusset igen, tilsæt koriander, spidskommen og chili. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server den varme suppe med en klat kold cremefraiche og et drys saltristede græskarkerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar