4. januar 2013

Krydrede fuldkornscroutons

Croutons giver et lækkert crunch til salater og supper, men jeg synes det bliver sværere og sværere, at finde nogen i supermarkederne, som er værd at sætte tænderne i. Jeg havde ellers en personlig favorit fra Svansø, men dem laver de desværre ikke mere. Så jeg er begyndt at lave mine croutons selv. På den måde får jeg brugt noget af det kedelige brød, som ellers ville ende på fuglenes foderbræt. De hjemmelavede smager altså også bedre, og chancen for at man brækker tænderne på dem, er noget mindre end ved de købte. Jeg synes nemlig ikke det gør noget, at de stadig er lidt bløde indeni.


Krydrede fuldkornscroutons:

3 skiver fuldkornsbrød - Det gør ikke noget at det er halvtørt og kedeligt
1 spsk olivenolie
Tørret timian
Hvidløgssalt


Skær brødet ud i passende tern. Put dem i et lille ildfast fad, dryp olien over og drys med krydderier. Vend det hele godt sammen.

Rist brødternene i en forvarmet ovn ved 200 grader. De skal have ca. 15 min - Så er de stadig lidt bløde indeni. Lad dine croutons køle lidt af inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar