1. januar 2013

Guacamole burger


Så blev vi færdige med 2012. Julen og nytåret er overstået, og det er jeg egentlig ret glad for. Det har været super hyggeligt, men efter 10 dages ædegilde afsluttet med en aften i alkoholens tegn, trænger jeg altså bare til at slappe af. Min energibeholdning kan idag ligge på et meget lille sted, men vi skal da have lidt at spise. Af en eller anden grund, har vi tradition for at spise burger 1. januar - Mmmm burger, sådan en kan man altid spise. Normalt ville jeg have hentet mad fra den gyldne måge, men efter sidste år, hvor jeg holdt i kø i over en halv time, valgte jeg i år at handle ind, så jeg selv kunne lave nogen.

Guacamole burger:

3 gode boller - Jeg bruger Levebrøds rugboller, når jeg ikke gider bage selv.
1 portion guacamole - Jeg har en opskrift her
Løgringe
Tomatskiver
Miracle Whip

Krydderbøffer:
400 g hakket oksekød
1/2 løg
2 spsk mælk
1 tsk salt
Friskkværnet peber
2 spsk hakket persille
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk stødt spidskommen
Revet parmesan


Blend løget sammen med mælken, og hæld det sammen med oksekødet. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og rør det hele sammen til en fars - Det skal ikke være en lind fars, som til frikadeller, det skal være noget mere fast. Stil farsen på køl, mens du laver guacamolen.


Del farsen i 3 lige store klumper, og form det til hakkebøffer - De skal være ret flade, for kødfibrene trækker sig sammen under stegningen, så bøfferne bliver højere. Steg dem på panden i lidt fedtstof.


Lun bollerne i ovnen. Læg en skefuld guacamole på den nederste halve bolle, og læg en krydderbøf ovenpå. Læg et par skiver tomat og masser af løgringe ovenpå bøffen, og top det hele med den øverste halve bolle, smurt med miracle whip.

Normalvis ville jeg have lavet nogen krydrede kartoffelbåde, til at spise sammen med burgeren. Det var der altså ikke energi til at lave idag, men en burger og et stort glas iskold cola, var lige hvad min krop manglede.

2 kommentarer:

 1. Spiser du ikke salat i dine burgere? Det kunne der godt mangle i den der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.

   Jo, jeg spiser hellere end gerne salat i mine burgere. Jeg havde nok glemt at købe det i dette tilfælde, men derfor var burgeren god alligevel :)

   Slet