15. januar 2013

Champignon á la créme

Jeg er virkelig en sucker for svampe. Jeg synes de er virkelig lækre, og så er det jo vildt hyggeligt, at gå rundt i skoven, og finde dem i efteråret. 10 måneder om året, må jeg dog "nøjes" med hvad jeg kan finde i supermarkederne, men der kan man jo efterhånden også få lidt andet end blot champignons.

Champignon á la créme fungerer rigtig godt som sauce. Især til kødstykker hvor der ikke rigtig bliver en sky at lave sauce af. Skal det være helt rigtigt skal den laves udelukkende på svampe og fløde, men jeg putter lidt løg i, fordi jeg synes det giver en god smag. Dog ikke for meget, for så bliver champignonsmagen overdøvet.

Champignon á la créme:

1 spsk smør
250 g champignon
1/2 løg
1/4 l fløde
1 spsk citronsaft
Salt og peber

Champignons renses grundigt. Hvis du bruger vand til at rengøre dem, skal det gå lynende stærkt, og være under rindende vand. Ikke noget med at lægge dem i en skål vand, for de suger en masse, og mister dermed en hel del smag.

Snit løget rigtig fint, og del champignons i kvarte.


Sauter løg og champignons i smørret. Derefter hældes fløden ved. Lad det koge ind, til en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.


Kan serveres til det meste, da det har en ret neutral smag. Her er det Pommes Anna med rødbede og gulerod, smørdampede rosenkål og farseret svinemørbrad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar