2. januar 2013

Persillepesto

Pesto er en fantastisk opfindelse. Jeg bruger det bl.a. til at smøre ud på pizzabunden i stedet for tomatsovs, til at marinere kylling, som sauce til kold eller varm pasta, eller som fyld i kød. Pesto er i min verden en super lille smagsbombe, som kan anvendes til alverdens ting.

Langt de fleste kender den traditionelle Pesto alla Genovese, som er lavet på basilikum og pinjekerner. Selv om den traditionelle er rigtig lækker, så skal der altså ske noget lidt anderledes ind imellem. Den røde pesto lavet på soltørrede tomater bliver vist aldrig en del af mit repetoire - Jeg kan simpelthen ikke udstå soltørrede tomater !! Persillepesto er til gengæld virkelig lækkert, og eftersom jeg dyrker persille i min have, har jeg altid rigeligt af det i fryseren. Jeg har fundet frem til en kombination, som rammer plet på mine smagsløg - Kan man ikke lide den, så kan man jo altid prøve sig frem, og lave sin egen opskrift.

Persillepesto:

100 g kruspersille uden stilk
50 g mandler
1 fed hvidløg
1/2 tsk salt
2 spsk groft revet parmesan - Eller anden lignende ost
1 dl olivenolie
1 tsk citronsaft


Start med at riste mandlerne. Man kan gøre det på panden, men så skal man hele tiden stå og ryste den, for at de ikke bliver brændt. Jeg putter dem i et lille ovnfast fad, og bager dem 15 min ved 180 grader. Når de kommer ud, har de fået en rigtig dejlig ristet smag.

Når mandlerne er kølet af, puttes alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor - Jeg foretrækker minihakkeren, da størrelsen af denne portion passer bedst i den lille beholder. Man kan også hakke det hele i hånden, men det tager virkelig lang tid, at få hakket det hele fint nok.

Når du har hakket din pesto, smages den til med salt og citronsaft - Hvis det er nødvendigt. Derefter fyldes den på et marmeladeglas, og stilles på køl. Pestoen kan holde sig en uges tid i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar