4. januar 2013

Osteboller med fuldkorn

Det regner og blæser udenfor, og vejret indbyder i det hele taget bare til at hygge på sofaen med en god film, et tæppe og en lun bolle. Jeg fik tilsendt en opskrift på osteboller, som efter sigende skulle være super lækre - Meeen jeg kunne ikke lade være med at ændre på den, og hvis jeg selv skal sige det, så blev resultatet ikke helt dumt. Så hvis du trænger til lidt opmuntring på en mørk og regnfuld aften, synes jeg du skulle prøve at bage de her. De egner sig nok mest som madbrød, men de udgør altså en fantastisk snack, når de lige er kommet ud af ovnen.


Osteboller - 9 stk

1,5 dl vand
50 g gær
50 g smeltet smør
2 æg
250 g hvedemel
100 g fuldkornshvede
150 g revet cheddar - Jeg brugte dog mozzarella idag.
50 g revet parmesan

Æg til pensling

Groft salt
Evt. tørrede krydderurter - Jeg brugte oregano idag.


Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen.

Sæt bollerne på en bageplade med et par skeer. Lad dem hæve på pladen i en times tid. Før de kommer i ovnen, pensles bollerne med sammenpisket æg og drysses med lidt groft salt. Har du lyst, kan du drysse lidt tørrede urter på.

Bag bollerne ved 225 grader i 15 - 20 min. Når de er bagt, lægges bollerne på en rist til afkøling. Spis dem, mens de stadig er lune.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar