9. januar 2013

Minestrone

Når man skal have ryddet ud i sin grøntsagsskuffe, er det altid godt at have nogen opskrifter i baghånden, hvor man kan bruge alverdens forskellige grøntsager. Jeg laver gerne grøntsagssupper eller sammenkogte retter. En minestrone er helt genial, da der ikke er nogen fast opskrift, på hvordan den skal være, og så er det ultra nemt at lave. Det er alle italienske husmødres ryd-ud-i-køleskabet-opskrift, og det smager fantastisk, næsten ligemeget hvad man putter i. Her får i min version, og så kan i selv skifte grøntsagerne ud, hvis i har nogen rester der skal bruges.

Minestrone - 2 prs.

150 g bacon
50 g løg
100 g gulerod
100 g porre
50 g knoldselleri
2 flåede tomater
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 l grøntsagsbouillon
1/2 dl gramigna - suppehorn
1 dl grønne ærter
Salt og friskkværnet peberHak hvidløg og chili helt fint. Snit løget fint og skær resten af grøntsagerne ud i små tern.

Skær bacon ud i fine tern.


Opvarm en gryde og put baconternene i. De skal gerne steges sprøde, da det giver den bedste smag til den færdige suppe. Tilsæt grøntsagerne og sauter dem - de skal ikke brunes. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det hele simre ca. 15 min.

Tilsæt suppehornene, og lad dem koge med til de er al dente. Tilsæt ærterne et par minutter før suppen skal serveres - Ligger de i den varme suppe for længe, vil de miste en hel del af farven.Drys evt. lidt hakkede krydderurter over suppen inden servering. Server med et stykke godt brød - Idag fik vi osteboller til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar