Vi har besøg af min super dejlige bonusdatter, og landskabet er dækket af det fineste tykke lag puddersne. En tur på kælkebakken er et must ! Prinsessen insisterer på at få varm kakao, når hun har været ude i sneen, og så er det jo oplagt, at spise en friskbagt chokoladebolle til. Er jeg lige den bedste papmor, eller hvad?
Chokoladeboller - 14 stk:
50 g gær
100 g smør
4 dl tykmælk
500 g hvedemel
250 g grahamsmel
1 tsk groft salt
2 spsk sukker
1 æg
150 g mørk chokolade
Æg til pensling
Smelt smørret i en gryde. Imens kan du hakke chokoladen - Det skal ikke være alt for fint.
Hæld tykmælken i en skål, og tilsæt det smeltede smør. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt æg, sukker, salt, og det halve af melet. Rør det godt sammen og tilsæt chokoladen.
Ælt resten af melet ind i dejen - lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i en times tid.
Når dejen er hævet, æltes den igennem igen, og formes til ca. 14 boller a' 100 g hver. Bollerne hæver tildækket en halv time.
Bollerne pensles med sammenpisket æg, inden de bages ca. 15. min ved 200 grader.
Chokoladeboller - 14 stk:
50 g gær
100 g smør
4 dl tykmælk
500 g hvedemel
250 g grahamsmel
1 tsk groft salt
2 spsk sukker
1 æg
150 g mørk chokolade
Æg til pensling
Smelt smørret i en gryde. Imens kan du hakke chokoladen - Det skal ikke være alt for fint.
Hæld tykmælken i en skål, og tilsæt det smeltede smør. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt æg, sukker, salt, og det halve af melet. Rør det godt sammen og tilsæt chokoladen.
Ælt resten af melet ind i dejen - lidt ad gangen.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i en times tid.
Når dejen er hævet, æltes den igennem igen, og formes til ca. 14 boller a' 100 g hver. Bollerne hæver tildækket en halv time.
Bollerne pensles med sammenpisket æg, inden de bages ca. 15. min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar