4. januar 2013

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en klassiker som de fleste kender, og det smager bare  godt - I looove it !! Jeg har ikke fået det i flere år, da jeg har et hankønsvæsen her i huset, som hårdnakket har påstået at det ikke er mad. Han har engang fået det serveret, hvor det (som han beskriver det) var en lille klat kartoffelmos og bacontern, der var druknet i stegefedt. Hver gang jeg har snakket om at lave brændende kærlighed, har han protesteret højlydt, så dagens aftensmad blev et snig-angreb. Han virkede ikke videre begejstret, da han opdagede hvad menuen bestod af, men han smagte da på det, og ganske som forudset endte han med at spise 2 store portioner - Så nu kan jeg med god samvittighed lave brændende kærlighed en anden gang.

Grov rodfrugtmos:

500 g kartofler
500 g rodfrugter - Jeg brugte selleri og gulerødder idag
3 spsk cremefraiche - jeg bruger 9%
Salt og peber


Kærligheden:

300 g god bacon - Jeg skærer det selv, men alm. bacontern kan godt bruges
2 løg


Begynd med at skrælle kartofler og rodfrugter. Skær dem ud i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.

Skær bacon ud i tern, og steg dem i panden. Når ternene er gyldne og sprøde lægges de på en tallerken, og stilles til side. Er der meget fedt i panden, hældes det meste væk, og herefter steges finthakkede løg i det resterende fedt.

Når løgene er bløde og let brunede tilsættes baconternene igen, og der slukkes for blusset.


Når kartofler og rodfrugter er møre, hældes vandet fra. Sæt gryden tilbage på blusset, og ryst gryden. På den måde får du dampet det sidste vand væk - Pas på at det ikke brænder på. Når vandet er væk, skal gryden af blusset igen. Så er det ellers igang med at mose. Brug enten et godt stift piskeris, eller en kartoffelmoser. Tilsæt cremefraiche og mos yderligere, til den konsistens du ønsker - Jeg kan godt lide at der er lidt at tygge på, så jeg laver det relativt groft. Til sidst smages til med salt og friskkværnet peber.


Anret mosen med et par skefulde kærlighed, og server det med syltede rødbeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar