16. januar 2013

Thai-suppe med rejer og ris

Giv mig et måltid med thai-karry, kokosmælk og rejer, og jeg giver dig et kæmpe smækkys!! Den cremede kokosmælk, og den søde, pikante karry sammen med den delikate smag af rejer - Så bliver det ikke meget bedre.
Sneen udenfor indbyder til at spise varm suppe, så hvorfor ikke lave en lækker, hot thai-suppe, og drømme sig væk til solskin og sandstrande?

Thai-suppe med rejer og ris - 2 - 3 prs:

1 dl ris 
200 g porre
2 mild chili
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 spsk rød karrypasta
1/2 l fiskefond - eller bouillon
1 dåse kokosmælk
Salt
1 rød snackpeber
300 g vannamei rejer - andre rejer kan sagtens bruges, men jeg synes vannamei er nemme, da den slags jeg køber, allerede er pillet og tarmen er fjernet.
Evt. grofthakket koriander

Start med at sætte risene over, det tager lidt tid at lave dem.

Rens porren grundigt, og skær den ud i mindre stykker sammen med chili og hvidløg - Det behøver ikke være pænt, suppen skal nemlig blendes.
Opvarm olien i en gryde, og sauter grøntsagerne sammen med karrypastaen. Tilsæt fiskefond, og lad det simre i 15-20 min.
Når grøntsagerne er møre, blendes suppen. Herefter passeres den gennem en sigte - Rør lidt rundt i sigten, for at få mest muligt smag med ned i gryden. Sæt suppen på blusset igen og tilsæt kokosmælk. Varm suppen op igen, så  kokosmælken bliver opløst - Det må helst ikke koge, for så kan det skille.
Smag til med salt. Tilsæt rejer og stykker af rød peber, og lad det blive varmet i suppen.

Anret lidt ris i en tallerken, hæld suppen over og drys evt. med lidt friskhakket koriander.Ingen kommentarer:

Send en kommentar