10. januar 2013

Pizza med oksekød

Pizza er nemt. Jeg vil påstå, at næsten alle kan finde ud af selv at lave en pizza - Man kan endda lade børn hjælpe til. Er man ikke den store ørn til gærdeje, kan man jo vove sig ud i at købe en færdiglavet dej i supermarkedet. Meeeen jeg vil nu aller helst have en god hjemmelavet bund, og jeg har en SUPER god opskrift, som jeg har brugt i mange år.

Har man en pizzasten, kan man lave fantastiske pizzaer, hvor bunden er lige så god og sprød som på en italiensk restaurant. Denne gang valgte jeg dog at droppe stenen, og simpelthen bare fylde min bradepande ud. Det går lidt hurtigere, bare at lave en stor pizza frem for to små, og tiden der var i overskud blev brugt på eksamenslæsning. Jeg snød også lidt med tomatsovsen - det må man godt engang imellem - Jeg købte en færdig økologisk pastasovs fra Svansø, og den er faktisk ret god.


Pizzabund til to alm. pizzaer eller en hel bradepande:

2 dl vand
25 g gær
Ca. 300 g hvedemel
1/2 tsk salt
2 spsk olivenolie

Fyld:

1 fintsnittet løg
2 helt finthakkede fed hvidløg
300 g hakket oksekød
300 g tomatsovs
1/2 tsk røget paprika
Salt og peber
200 g baconskiver
2 tomater i skiver
2 kugler mozzarella i skiver
Oregano

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Dejen skal være meget smidig, så pas på med ikke at få æltet for meget ekstra mel ind i den. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med et viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i en times tid. 
Steg baconskiverne på en pande. De skal ikke steges sprøde, for så bliver de svedne i ovnen. Til gengæld bliver de ret blævrede, hvis ikke man får stegt noget af fedtet væk, inden de kommer på pizzaen - og din pizza kommer til at sejle i fedt.

Hæld størstedelen af baconfedtet væk. svits løg og hvidløg i den fedt der er tilbage i panden. Tilsæt oksekødet og brun det godt. Drys paprika over kødet, og få det rørt godt ud. Tilsæt tomatsovs og lad det hele koge sammen til en tyk kødsovs. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Når dejen er hævet færdig, æltes den igennem igen, og rulles ud på et meldrysset bord.

Hvis ikke du bruger pizzasten, så læg dejen på en bradepande, inden du putter fyldet på. 

Fordel kødsovsen på pizzabunden. Fordel baconskiverne ovenpå. Læg skiver af tomat og mozzarella øverst, og drys med oregano.

Bages 20-25 min ved 250 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar