4. januar 2013

Browniekage

Mmmm - Jeg har lige bagt en smækker lækker brownie-kage. Havde en ustyrlig lyst til et stykke lunt, klistret chokoladekage, og hvad gør man så? Man bager ! Opskriften her er en jeg fandt frem til, i forbindelse med et naturfagsforsøg med kulhydrater, men det bliver den altså ikke dårligere af. Jeg vil dog lige advare de diabetikere der evt. læser med, for jeg tror den her kage kan slå jer ihjel - Der er ihvertfald MEGET sukker i.

Min kage blev lidt for høj idag. Det er meningen den skal være ret flad - ca. 2 cm - Så er den altså bedst. Men det er første gang jeg prøver at bage den i mit eget køkken, så jeg var ikke lige helt sikker på hvilken form jeg skulle bruge. Kagen smager godt, selv om den er tykkere, men der er måske liiige rigeligt af det klistrede snask i midten.

Brownies:

100 g smør
2 æg
325 g sukker
125 g hvedemel
4 spsk kakao
1,5 tsk vanillesukker
1 knivspids saltSmelt smørret, og stil det til side, så det kan køle lidt af. Put æg og sukker i en skål, og pisk det sammen til det er hvidt og luftigt - Der skal piskes længe, for at sukkeret bliver nogenlunde opløst.


Sigt alle de tørre ingredienser ned i skålen med æggesnapsen. Rør det hele grundigt sammen med det smeltede smør.Hæld dejen i en smurt form, og bag den ved 175 grader i ca. 20 min - alt efter hvor tyk den er. Stik i kagen, for at se om den er færdig.

Kagen egner sig rigtig godt til en kugle is, men har du ikke sådan noget, gør en skefuld cremefraiche underværker.

2 kommentarer: