28. januar 2013

Tomatsauce til pasta

Der er mange måder at lave en god tomatsauce til pasta. Om det skal være en fed flødesauce eller en lidt lettere sauce, synes jeg kommer an på hvad retten indeholder ud over pasta. Som hovedregel synes jeg, at retter, som indeholder en del ost, kræver en knap så fed sauce, da ost indeholder en hel del fedt. Denne sauce kan til slut monteres med fløde, hvis man er til det.

Tomatsauce:

100 g bladselleri
100 g rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
400 g flåede, hakkede tomater - 1 alm. dåse
2 dl hønsefond
Salt og peber

Skær grøntsagerne ud i mindre stykker - Det behøver ikke være alt for fint.
Opvarm olien i en gryde, og tilsæt grøntsagerne. Sauter kort og tilsæt tomat og hønsefond.

Lad det hele simre i ca. 15 min, til grøntsagerne er møre. Blend saucen med en stavblender. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Her er saucen serveret på ravioli med spicy rejefyld

Ingen kommentarer:

Send en kommentar