16. maj 2013

Squash med oksekødsfyld

Jeg dyrker squash i min have, og sådan en plante giver mere end vi kan følge med til at spise. En lækker måde at spise sin squash, er ved at fylde den med noget lækkert, og bage den i ovnen. Normalvis laver jeg en frikadellefars af svin eller kylling, som får lidt ekstra smæk på krydderierne, og også gerne et skud reven parmesan. Men fyldet kan også laves lidt mere tex mex inspireret, ligesom denne her. Jeg synes de er rigtigt gode med krydret oksekød, men er man mere til det vegetariske, er det oplagt at lave fyldet af det squash man skraber ud, når man udhuler dem. Der kan denne opskrift også bruges, så hakkes squashkødet, og bruges i stedet for oksekød.
Squash med oksekødsfyld - 2 prs:

2 små squash
1 løg 
250 g oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater - 400 g
2 spsk hakket, frisk basilikum
50 g revet ost

Snit løget fint, og svits det på en pande i lidt fedtstof. De skal have så længe, at de bliver klare. Drys paprika over, og fordel det godt i løgene, inden oksekød og finthakket hvidløg tilsættes. Brun kødet godt, og hæld de hakkede tomater ved. Lad det simre, indtil det har fået en tyk og ensartet konsistens. Smag til med salt og peber, og tilsæt basilikum.


Flæk squashene på langs, og skrab det meste af det hvide kød ud af dem. Jeg gør det med et parisiennejern, men det kan sagtens gøres med en ske.


Put kødfyldet i de udhulede squash, og drys lidt ost henover.


Bag squashene ved 200 grader i ca. 25 min. - Så er de stadig lidt sprøde og knasende.


Pynt evt. med lidt creme craiche, tomat og basilikum. Idag fik vi tzatziki som tilbehør, men de kan naturligvis også serveres med ris, kartoffelbåde eller lignende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar