16. maj 2013

Squash med oksekødsfyld

Af hensyn til sommervægten prøver jeg i øjeblikket, at skrue lidt ned for indtagelsen af kulhydrater. Ikke fordi jeg er gået hen og blevet fanatisk, men nogle dage om ugen, hvor vi ikke får pasta, ris, kartofler eller brød, er noget der tærer på fedtdepoterne. Jeg er ret glad for squash, så da jeg faldt over sådan nogen til 5 kr pr. stk, faldt tankerne straks på at fylde dem med noget lækkert. Jeg synes de er rigtigt gode med oksekød, men er man mere til det vegetariske, er det oplagt at lave fyldet af det squash man skraber ud, når man udhuler dem. Der kan denne opskrift også bruges, så hakkes squashkødet, og bruges i stedet for oksekød.

Squash med oksekødsfyld - 2 prs:

2 små squash
1 løg 
250 g oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater - 400 g
2 spsk hakket, frisk basilikum
50 g revet ost

Snit løget fint, og svits det på en pande i lidt fedtstof. De skal have så længe, at de bliver klare. Drys paprika over, og fordel det godt i løgene, inden oksekød og finthakket hvidløg tilsættes. Brun kødet godt, og hæld de hakkede tomater ved. Lad det simre, indtil det har fået en tyk og ensartet konsistens. Smag til med salt og peber, og tilsæt basilikum.


Flæk squashene på langs, og skrab det meste af det hvide kød ud af dem. Jeg gør det med et parisiennejern, men det kan sagtens gøres med en ske.


Put kødfyldet i de udhulede squash, og drys lidt ost henover.


Bag squashene ved 200 grader i ca. 25 min. - Så er de stadig lidt sprøde og knasende.


Pynt evt. med lidt creme craiche, tomat og basilikum. Idag fik vi tzatziki som tilbehør, men de kan naturligvis også serveres med ris, kartoffelbåde eller lignende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar