5. maj 2013

Tomatsalat med mozzarella - Insalata Caprese

Tomatsalat med mozzarella er en helt klassisk italiensk salat, som virkelig har fået fodfæste i lille Danmark. Den kan udgøre et måltid i sig selv, hvis man serverer den med lidt godt brød til, eller man kan bruge den som tilbehør til en hovedret. Om sommeren, når det myldrer frem med tomater i vores drivhus, spiser vi tomatsalat ca. en gang om ugen. Det er super nemt at lave, og det er en dejlig let sommer-ret, der ikke falder alt for tungt. Man kan ikke få gode danske tomater endnu, men det kan lade sig gøre, at finde lækre, søde, hollandske stilktomater. Så allerede nu kan du lave en god tomatsalat med masser af smag.

Alle de opskrifter jeg har kunnet finde indeholder en dressing bestående af olivenolie og balsamico. En balsamico er ret sød, af en eddike at være. Jeg synes bedre om den lidt mere friske syre der er i en citron eller lime, så det bruger jeg til min tomatsalat. Bedøm selv, hvad du synes er bedst. Jeg synes min version er lækker.

Tomatsalat med mozzarella:

2 store, søde tomater
250 g frisk mozzarella
3 kviste frisk basilikum
1/2 rødløg

Dressing:

2 spsk olivenolie
2 spsk citron- eller limesaft
1/3 tsk salt
1/3 tsk friskkværnet peber

Hæld lagen fra mozzarellaen og skær den ud i  3-4 mm tykke skiver. Tomaterne skæres ligeledes ud i 3-4 mm tykke skiver. Bladene plukkes af basilikum stænglerne.


Anret skiftevis tomat, mozzarella og basilikum på et fad. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål. Lad den trække et øjeblik, så saltet opløses.


Snit rødløget helt fint, og drys det ud over salaten. Lige inden servering dryppes dressingen over salaten med en ske.Ingen kommentarer:

Send en kommentar