13. maj 2013

Frisk agurkesalat

Da jeg var barn, var et af de sikre forårstegn, at min mor lavede stegt kylling med agurkesalat til aftensmad. I dag har jeg så gjort gengæld, og i anledning af Mors Dag inviterede jeg mine forældre på kylling og agurkesalat. Jeg manglede godt nok de nye danske kartofler, men til gengæld havde jeg lavet en lækker rabarberkompot - Der skal jo et eller andet til, for at kompensere for de gamle vinter kartofler, som helt ærligt er ved at være en sørgelig omgang.

Der er milevid forskel på en frisk agurkesalat og den syltede agurkesalat man kan købe på glas. Begge dele smager dejligt, men den friske er lækkert knasende og tjah...frisk. Hvorimod den syltede har en langt kraftigere smag og er mere slatten i det.

Frisk agurkesalat:

2 agurker
3,5 dl vand
2 dl lagereddike
100 g sukker
1/4 tak salt

Skær agurkerne ud i papirstynde skiver på et mandolinjern eller lignende.


Vand, eddike, sukker og salt røres sammen i en skål til sukker og salt er opløst. Læg agurkeskiverne ned i lagen.


Sæt låg på skålen eller træk film over. Stil agurkesalaten på køl. Den skal trække i min. 5-6 timer, inden den er klar til at spise. Jeg laver den gerne dagen i forvejen, hvis jeg husker det.


Jeg bruger agurkesalaten som tilbehør til stegt kød, men den kan også bruges i burgere o.lign. Er der noget til overs, kan det spises oven på f.eks. en leverpostejsmad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar