11. maj 2013

Rabarbercupcakes

Det aller første der kommer frem i køkkenhaven er rabarber. Med det varme vejr vi har haft de sidste to uger, kan man nærmest se fra dag til dag, hvordan de vokser. Jeg forsøger hvert år, at følge med til at bruge dem, men det lykkes aldrig helt. Idag har jeg været ude og plukke for første gang i år. De er blevet brugt til cupcakes og kompot.

Min opskrift på rabarbercupcakes er egentlig en opskrift på bradepandekage, som jeg har ændret lidt i. Jeg synes selv at resultatet er blevet rigtig godt. De er dejligt svampede, og indeni finder man små stykker af frisk rabarber og crunchy nødder.

Rabarbercupcakes - 10 stk:

200 g rabarber
50 + 100 g sukker
100 g blødt smør
1 tsk vanillesukker
1 æg
100 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
30 g hakkede mandler

Rabarberne skæres ud i stykker på ca 1 cm, og vendes sammen med 50 g sukker. Lad blandingen trække i min. en time, så noget af væsken trækkes ud af rabarberne.


Smør, vanillesukker og de sidste 100 g sukker piskes sammen. Derefter piskes ægget i, efterfulgt af hvedemel og bagepulver. Dejen vil være ret stiv i det.


Hak mandlerne, og put dem i dejen sammen med rabarberstykkerne og den udtrukne saft. Rør det hele grundigt sammen med en ske.


Fordel dejen i 10 muffinsforme. Det er en fordel at bruge silikoneforme, eller sætte papirforme i en bradepande til muffins. Ellers kan kagerne godt blive lidt flade i det - det blev mine idag, men de smager nu skønt alligevel.


Kagerne bages i ca. 20 min ved 180 grader. Lad dem køle af, inden de drysses med lidt flormelis.


De er gode til kaffen, men kan også serveres til dessert, med en kugle is til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar