12. maj 2013

Gulerodstrifli

Der er sikkert nogen af jer der kender denne dessert i forvejen. Jeg har fået den et par gange, og synes den er super god og anderledes. Nogen vil måske mene, at gulerødder ikke hører hjemme i en trifli, men hvorfor ikke? De knaser og er søde, og det er da gode egenskaber i en dessert. Jeg har snuset lidt rundt på nettet, og suget inspiration til mig, og ud fra det har jeg så lavet en opskrift, der er som jeg synes den skal være.

Gulerodstrifli - 4-6 prs:

2 1/2 dl piskefløde
2 spsk flormelis
Korn af 1/2 stang vanille
2 1/2 dl creme fraiche
100 g daim
5 digestive kiks - Her kan også bruges makroner eller honningristede havregryn.
150 g groft revet gulerod

Vanillekornene røres sammen med flormelis. Blandingen hældes i piskefløden, som piskes til en let skum - det må ikke piskes alt for hårdt. Rør creme fraichen i flødeskummet, så du får en glat flødecreme.


Hak digestive kiks og daim med en kniv. Det kan også gøres i foodprocessor, men pas på det ikke bliver alt for fint.


Læg kiks/daim blandingen i bunden af en skål eller fordel den i portionsskåle. Læg flødecremen ovenpå - vær lidt forsigtig, så knasen bliver i bunden. Fordel de revne gulerødder ovenpå cremen. Dæk skålen med film, og lad triflien trække i køleskabet et par timer.


Tag skålen ud af køleren en halv times tid inden servering, så den ikke er alt for kold.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar