13. maj 2013

Rabarberkompot

Mens jeg går og venter på de første danske kartofler, bruger jeg tiden på at glæde mig over de lækre danske råvarer vi allerede kan få. Det er lige nu at rabarberne i haven er aller bedst. De fleste er endnu på tykkelse med en tommelfinger, så de har ikke nået at blive trevlede. Det kan ellers godt være tilfældet, hvis de får lov at sidde og blive alt for tykke.

Rabarberkompot er noget af det aller mest simple at lave. Skal det være ekstra nemt, så lav den i ovnen. Når du laver den i ovnen, kommer du heller ikke til at røre så meget rundt, at det bare bliver til grød. Et af kendetegnene ved et kompot er nemlig, at der stadig er lidt hele stykker af råvaren, som den er lavet af.

Rabarberkompot:

600 g rabarber
150 g sukker
1 tom vanillestang - gem stængerne, når du kun skal bruge vanillekornene. Der er masser af smag tilbage i dem.
Skær rabarberne ud i mindre stykker - 1 - 5 cm alt efter temperament. Bland rabarberstykkerne sammen med sukkeret i et ovnfast fad. Skær den flækkede vanillestang over på midten, og stik stykkerne ned mellem rabarberne.


Bag rabarberne ved 200 grader i 20 min. Der vil trække en del væske ud under tilberedningen, men en del at det trækker ligesom ind i kompotten, når den er kølet af.


Lad kompotten køle lidt af, inden du hælder den over i en skål, og sætter den på køl. Lad være med at lægge låg på, inden den er helt kold.


Brug kompotten i desserter, oven på ymer eller som tilbehør til stegt kød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar