6. maj 2013

Karamel-parfait med saltede peanuts

Det varme vejr har endelig ramt lille Danmark, og det betyder, at det er tid til is. Jeg er egentlig ikke den helt store is-spiser, men hvis der er hjemmelavet is (eller Ben & Jerry's) på bordet, så bliver jeg så glad så glad. Is er super nem dessert, når man har gæster. Det skal jo bare tages op af fryseren, og anrettes. Laver man det selv, kan det laves i god tid, så man kan fokusere på for- og hovedret på selve dagen. Jeg synes desværre, at mange springer over, hvor gærdet er lavest, og køber en billig møg-is, som ikke ligefrem får smagsløgene til at danse. Så spiser jeg ikke dessert. Eller jeg spiser ihvertfald meget lidt. Jeg kan kun opfordre til at man kaster sig ud i, selv at lave is. Det er super nemt, og når man først har taget på det, er det sjovt at variere smagen eller fyldet.

Karamel-parfait med saltede peanuts - ca. 1,4 liter:

5 æggeblommer - brug pasteuriserede, hvis du er bange for salmonella
60 g sukker
5 dl piskefløde
200 g karamelcreme - Alternativt kan du bruge karamelsauce fra en tube.
100 g saltede peanuts

Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Der skal piskes til sukkeret er opløst. Tilsæt karamelcremen og pisk den ud i æggesnapsen.


Hak de saltede peanuts - ikke alt for fint. Put dem i skålen, og rør det hele godt sammen.


Hæld fløden i en anden skål, og pisk den til en lind skum. Det skal ikke piskes alt for meget, men nok til at piskerisene trækker spor i fløden. Hæld flødeskummer over i skålen med karamelblandingen, og vend det hele sammen. Dette gøres lidt forsigtigt, så du ikke banker for meget luft ud af fløden.


Hæld iscremen i en fryseegnet bøtte, og sæt den i fryseren. Bruger du en randform skal den fryse 6-8 timer, inden den er stiv, bruger du en skål el.lign. skal den fryse mindst 12 timer.


Her er isen anrettet i en vaffelkurv og pyntet med karamelcreme og hakkede peanuts.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar