17. maj 2013

Rabarbercrumble

Første gang jeg smagte en crumble, var da jeg i en periode boede i Edinburgh, og jeg blev straks forelsket. I Storbritannien er en applecrumble en af de mest udbredte kager, og det er der ikke noget at sige til. Den er så simpel, at selv et barn kan bage den, og så smager den bare pragtfuldt! Jeg har med tiden fundet ud af, at man kan bruge stort set al slags frugt og bær til sådan en. Jeg ville nok ikke lige bruge bananer, men æbler, pærer, hindbær, blåbær, stikkelsbær, ferskener osv osv osv. kan sagtens bruges. Jeg varierer så bare smuldredejen, så det passer til den enkelte frugt. Denne her, som indeholder kanel, er rigtig god til både rabarber og æbler.

Rabarbercrumble - 4 - 6 prs:

600 g rabarber
170 g sukker
1 spsk maizena
2 tsk vanillesukker

Dej:
100 g sukker
75 g havregryn
120 g smør i små tern
100 g hvedemel
1 tsk kanel

Rabarberne skæres ud i stykker på ca. 1 cm. Rør sukker, maizena og vanillesukker klumpfri i en skål, og vend rabarberstykkerne godt og grundigt sammen med blandingen. Hæld herefter hele herligheden i en tærteform.


Forbag rabarberne 10 min ved 185 grader varmluft. Imens laves dejen. Alle ingredienserne puttes i en skål og smuldres sammen med fingrene. Det skal ende med at have en konsistens lidt ligesom klistret müesli.Hæld smuldredejen over rabarberne, og bag kagen yderligere 30 min. Den er færdig, når den er gylden og lidt sprød ovenpå, og man kan se rabarbersaften boble op i kanten.


Lad kagen køle af inden servering. Server gerne med lidt creme fraiche eller flødeskum.


Sådan et stykke kage kan ikke anrettes pænt, så hvis du vil servere den pænt for gæster, er det en god idé at lave den i portionsforme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar