17. december 2013

Fyldt ribbensteg a la porchetta

Her op til jul, synes jeg godt, at det hele kan gå lidt for meget op i klassiske danske retter som medister, frikadeller, ribbensteg og des lige. Så hvorfor ikke give det et pift, og løfte det til noget lidt lettere? En ribbensteg kan forvandles til noget der minder meget om en porchetta, og det er faktisk ikke så svært. Serveres den med noget let og friskt, som f.eks. en rødkålssalat, ender man med noget der smager lidt af jul, men man undgår at sidde tilbage med sure opstød, fordi man har spist for mange brunede kartofler og for meget fed sovs.

Porchettaen laves typisk af slaget fra en gris, men når jeg har sådan et, bliver det tryllet til rullepølse. Ribbenstegen bor lige ved siden af slaget, og egner sig lige så godt til at lave en rullesteg med sprøde svær. Desuden er ribbenstegen nemmere at få fat i, da sådan en kan købes i langt de fleste supermarkeder.

Fyldt ribbensteg a la porchetta - 4 prs:

1 ribbensteg på ca. 1 kg
1/2 løg
2 fed hvidløg
6 tørrede abrikoser
Salt og peber

Ribbenstegen skæres næsten helt igennem, og åbnes som en bog. Drys kødet med 2 tsk groft salt og 1 tsk friskkværnet peber.


Løg og abrikoser hakkes i små tern, og hvidløgsfedene presses. Rør det sammen i en lille skål. Læg blandingen som en stribe, på den del at ribbenstegen der ikke har svær på den anden side.


Fold kød ind over fyldet og rul hele stegen sammen. Bind den godt med kødsnor.


Gnid hele rullen med salt, ligesom du ville gøre med en alm. ribbensteg. Læg den i et fad med lidt vand i bunden. tilsæt en tsk salt til vandet. Sæt stegen i en forvarmet ovn ved 230 grader. Lad den stege 10 min og skru temperaturen ned til  180 grader.


Stegen skal have 75 - 90 min inden den er færdig. Brug evt. et stegetermometer, for at ramme en centrumtemperatur på 75 grader.


Lad stegen hvile i 10 min. inden den skæres ud. Server evt. med en rødkålssalat. Hvis du ikke kan undvære sovs og kartofler, kan du lave en sovs af stegeskyen fra fadet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar