26. september 2021

Squashkage med chokolade og nødder

 Squashplanten står stadig rank og mægtig i køkkenhaven, selv om sommeren for længst er ovre. Den bliver ved med at give lidt endnu, selv om farten er taget noget af den. Jeg er enormt glad for squash, fordi det er en utroligt alsidig grøntsag. Den kan anvendes i som hovedrollen i et måltid, hvis man laver fyldte squash eller squashfrikadeller, eller den kan indtage birollen, som fugtgiver i lækre squashbrud eller en svampet squashkage. Uanset hvordan du anvender squashen, så er den en sund tilføjelse til et måltid, med dens høje indhold af vitaminer - Og så smager den jo bare friskt og dejlig.



Squashkage 8-10 prs:

  • 2 æg
  • 175 g brun farin
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær
  • 1/2 tsk nellike
  • 1 dl rapsolie
  • 250 g reven squash
  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g nødder
Glasur:
  • 35 g smør
  • 125 g flormelis
  • 2 tsk kakao
  • 2 spsk vand

Æg og brun farin piskes luftigt med håndmikser. Hvedemel blandes med krydderier, bagepulver og natron, og tilsættes sammen med olien. Pisk til det er klumpfrit.


Riv squash på et groft rivejern, og hak chokolade og nødder. Vend det hele i dejen. Dejen fordeles i en godt smurt form - Jeg bruger en randform på 25 cm. Bag kagen i ca. 40 min ved 170C varmluft.


Efter bagning vendes kagen ud af formen og køler af. Alle ingredienser til glasuren puttes i en kasserolle og røres sammen over jævn varme. Glasuren skal være glat og klumpfri. Fordel den på den afkølede kage.


Kagen kan holde sig adskillige dage. Den bliver ikke tør, men nærmest bare bedre med tiden.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar