5. marts 2013

Påskeharer med nødde/nougatfyld

Der er ikke så længe til påske, og i påsken skal vi have gæster. Jeg er derfor så småt begyndt med de forberedelser, der kan laves på forhånd. Jeg skal have lavet nogen fyldte chokolader til eftermiddagskaffen, og i anledning af højtiden skal der selvfølgelig laves påskeharer. Jeg har valgt at fylde dem med en blanding af nougat og hakkede hasselnødder. De kan selvfølgelig også laves i en anden form, hvis ikke du har en til påskeharer.

Det er ikke fordi det er så svært at lave fyldte chokolader, men det tager lidt tid. Er du usikker på fremgangsmåden, så kan du se en lille video her

Påskeharer med nødde/nougatfyld - 8 stk:

150 g mørk chokolade
50 g blød nougat
30 g hasselnødder

Start med at lave fyldet. Hasselnødderne hakkes helt fint - Det er lettest at gøre i en minihakker eller en kaffekværn. Put dem i en skål sammen med nougaten.


Sæt skålen over vandbad, så nougaten kan smelte, rør det sammen, og tag skålen af varmen.


Smelt 100 g af den mørke chokolade. Når den er smeltet, tages chokoladen af varmen, og de sidste 50 g blandes i. Jeg bruger en chokoladesmelter, men det kan også gøres i en skål over vandbad.
Hæld den tempererede chokolade i chokoladeformen - Hullerne skal fyldes ud. Bank formen mod køkkenbordet et par gange, for at fylde evt. luftlommer. Lad chokoladen sætte sig et øjeblik, og vend så formen om, så det meste af chokoladen kan løbe ud igen. Sæt formen i fryseren i ca. 5 min. Så chokoladeskallen kan stivne.Tag lidt fyld med en teske, og put det i chokoladeskallerne - De skal fyldes ca. 3/4. Tryk fyldet lidt ned i skallerne. Sæt formen i fryseren igen, så nougaten kan stivne en smule - ca. 5 min.

Hæld chokolade over fyldet, bank formen let mod bordet, så det fordeles jævnt i hullerne. Skrab overskydende chokolade af med en palet. Sæt formen i fryseren endnu en gang, og lad den blive der, indtil al chokoladen er stivnet.Når chokoladerne er klar, bankes formen mod bordet, så de løsnes. Nu kan chokoladerne pyntes, hvis det er det man har lyst til. Jeg har sat en lille sukkerkugle på harernes næser - bare for spas.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar